Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011


Οι καρδιαγγειακές παθήσεις (CVDs) είναι η νούμερο ένα αιτία θανάτου παγκοσμίως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από CVDs παρά από οποιαδήποτε άλλη αιτία.
Εκτιμάται ότι 17,1 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχασαν τη ζωή τους από CVDs το 2004, αντιπροσωπεύοντας το 29% του συνόλου των παγκόσμιων θανάτων. Από αυτούς τους θανάτους, ένα ανέρχονταν σε 7,2 εκατ. ευρώ λόγω της στεφανιαίας νόσου και 5,7 εκατ. ευρώ λόγω αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα Κέντρα Ελέγχου Ασθενειών και Πρόληψης αναφέρει ότι 631.636 άνθρωποι πέθαναν από καρδιακή νόσο το 2006, αντιπροσωπεύοντας το 26% του ενός στους θανάτους-περισσότερα από τέσσερα.
Καρδιαγγειακή νόσος προκαλείται από διαταραχές των αγγεία της καρδιάς και του αίματος, και περιλαμβάνει στεφανιαία νόσο (καρδιακή προσβολή), αγγειακή εγκεφαλική νόσο (εγκεφαλικό επεισόδιο), η αυξημένη αρτηριακή πίεση (υπέρταση), περιφερική αρτηριοπάθεια, ρευματική καρδιοπάθεια, συγγενή καρδιοπάθεια και καρδιακή ανεπάρκεια .
Η ΠΟΥ προβλέπει ότι μέχρι το 2030 "σχεδόν 23,6 εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν από CVDs, κυρίως από καρδιακή νόσο και εγκεφαλικό επεισόδιο. Αυτές προβλέπεται να παραμείνουν ενιαία κύρια αιτία θανάτου."
Ευτυχώς, οι ερευνητές μελετούν συνεχώς αιτίες και τις πιθανές θεραπείες για καρδιαγγειακά νοσήματα. Μια τέτοια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι η αυξημένη πρόσληψη της βιταμίνης D μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες των ανδρών για την ανάπτυξη CVDs. Δείτε την πρώτη μου έκθεση για τις λεπτομέρειες.
Σε άλλες ειδήσεις, οι ερευνητές αναφορά στην Εφημερίδα των Φαρμακευτικών Τροφίμωνδήλωσε ότι η Epicor ®, μια μοναδική υφίσταται ζύμωση μαγιά, φαίνεται να δείχνουν μεγάλη ανοσοποιητικό-αύξηση του δυναμικού. Μάθετε περισσότερα στη δεύτερη έκθεσή μου.
Τέλος, μια μετα-ανάλυση από την Αυστραλία διαπίστωσε ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα παρέχουν μια "επιστημονικά τεκμηριωμένο μέσο μείωσης της αρτηριακής δυσκαμψίας." Πάρτε όλες τις πληροφορίες στην τελευταία μου έκθεση σήμερα.
Όπως πάντα, σας εύχομαι το καλύτερο για την υγεία.
Lee Swanson

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου